Työntekijät: American Idol rikkoo lakia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin lukeutuvan realitykilpailun tuotantoyhtiö on joutumassa leivättömän pöydän ääreen, kun American Idol -ohjelman entiset työntekijät vaativat oikeuksiaan.

FremantleMedia North America on haastettu oikeuteen, koska entisten työntekijöiden mukaan yhtiö on teettänyt heillä järjestelmällisesti ylityötä ilman asiaankuuluvia ylityöpalkkoja, huijannut kellokorteissa sekä kieltänyt työntekijöiltä ruokailu- ja lepotaukoja.

Americal Idolin ja muiden realityohjelmien henkilökunnalla ei ole Hollywood-glamouria. He tekevät alipalkattuina töitä kellon ympäri, eivätkä saa ruokailu- ja lepotaukoja eivätkä terveydenhuoltoa, vaikka Kalifornian laki niitä vaatiikin, työntekijöiden asianajaja Jonathan Biddle Yahoo! News -julkaisun mukaan.

Tuotantoyhtiö ei ole kommentoinut asiaaa. Hieman vastaavanlainen oikeusjuttu oli taannoin vireillä myös muihin ohjelmiin liittyen, mutta se sovittiin lopulta neljän miljoonan dollarin summasta. Tuolloin kyseessä oli käsikirjoittajien ja realityohjelmien välinen kiista.