Levy-yhtiö Poko Rekords lopetti artistien kiinnittämisen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelainen pääasiassa kotimaiseen rockmusiikkiin keskittynyt levy-yhtiö Poko Rekords sulautetaan tänä vuonna yhteen EMI Finland Oy:n kanssa. Monikansallinen EMI osti itsenäisenä toimineen Pokon kahdeksan vuotta sitten.

Yhtiöiden sulauttaminen ei aiheuta merkittäviä muutoksia Pokon toimintaan ja yhtiön toimisto jatkaa Tampereella. Yhtiön leipiin ei kuitenkaan kiinnitetä enää uusia artisteja, Tamperelainen-lehti uutisoi. Näin ollen yhtiö keskittyy jatkossa pääasiassa vanhojen yhtyeidensä materiaalin kierrättämiseen. Pokolle ovat levyttäneet aikojen saatossa muiden muassa J. Karjalainen, Eppu Normaali, Yö ja Popeda.

Vuonna 1977 perustettu Poko Rekords ehti aikoinaan nousta menestykseen monien suosittujen suomirock-yhtyeidensä myötä. 1990-luvulla tapahtuneen suomirock-buumin hiipumisen jälkeen yhtiö ei kuitenkaan onnistunut enää tuottamaan kovinkaan suuria menestystarinoita ja levy-yhtiö päätyi lopulta EMI:n omistukseen vuonna 2001. Yhtiön viimeiseksi kiinnitykseksi jäivät televisiosta tutun juontaja Sami Hintsasen johtama Hintsanen Party Project sekä Idols-kisassa nähty Laura Vanamo.