Eläinsuojelijat halusivat vaihtaa hittiyhtyeen nimen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin historian merkittävimpiin nimiin lukeutuva Pet Shop Boys on joutunut erikoisen nimikiistan kohteeksi. Eläinsuojelujärjestö PETA on nimittäin vaatinut yhtyettä muuttamaan nimensä.

Yhtyeen parivaljakko Neil Tennant ja Chris Lowe ei ole suostunut heille esitettyyn ehdotukseen, jonka mukaan Pet Shop Boys -nimi pitäisi vaihtaa eläintensuojelun nimissä muotoon The Rescue Shelter Boys. Eläinsuojelijoiden varsin mielenkiintoisen ajatusmaailman mukaan yhtyeen nykyinen nimi rohkaisee ihmisiä ostamaan eläimiä eläinkaupoista.

PETA-järjestön johtajien kerrotaan lähettäneen yhtyeelle kirjeen, jossa yhtyettä vaaditaan ottamaan nimenmuutoksella osaa eläinkauppoja vastustavaan kampanjaan. Kampanjan tarkoituksena on rohkaista ihmisiä hakemaan lemmikkejään aikaisempaa enemmän muualta kuin eläinkaupoista.

Asia tuli esiin, kun Pet Shop Boys -duo julkaisi kirjeen yhtyeen verkkosivustolla. Yhtye ilmoitti tukevansa PETA:n kampanjaa, mutta totesi samalla, että nimenmuutos ei tule kuitenkaan kyseeseen.