Jennifer Lopez voitti kiistan nettiosoitteista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikkiurallaan perheenlisäyksen takia hiljaiseloa viettänyt latinotähti Jennifer Lopez on voittanut kiistan internetin verkkotunnuksista, jotka muodostuivat hänen nimestään.

Kyse oli nettiosoitteista jenniferlopez.net ja jenniferlopez.org, joilla laulajan mukaan pyrittiin saavuttamaan vilpillisessä mielessä taloudellista hyötyä. Verkko-osoitteisiin liittyviä kiistoja ratkaiseva World Intellectual Property Organization, eli WIPO, oli samaa mieltä asiasta ja määräsi osoitteet siirrettäväksi Lopezille. Päätös perustui siihen, että Jennifer Lopezin nimestä on muodostunut hänen tavaramerkkinsä.

Osoitteita ei ollut rekisteröinyt yksityishenkilö, vaan internetpalveluita tarjoava amerikkalainen yritys. Nyt osoitteet on siirrettävä kymmenen päivän sisällä Lopezin hallinnoimalle Jennifer Lopez -säätiölle. Säätiö toimii naisten ja lasten terveydenhuollon parissa.

Vastaavia domainkiistoja on nähty jo kymmeniä muitakin. Nettiosoitteistaan ovat riidelleet muiden muassa Pierce Brosnan, Tom Cruise, Celine Dion, Scarlett Johansson, Nicole Kidman, Madonna ja Julia Roberts.