Hittituottaja murhasi naisen – katso pidätyskuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Urallaan lukuisia hittikappaleita työstämässä ollut 69-vuotias musiikkituottaja Phil Spector on todettu syylliseksi murhaan. Valamiehistö teki päätöksensä eilen Yhdysvalloissa.

Tuottajan todettiin ampuneen kotonaan näyttelijä Lana Clarksonin helmikuussa 2003. Tapahtumahetkellä Clarkson ja Spector olivat saapuneet asunnolle yökerhosta. Oikeudenkäynnissä kuultiin todistajina viittä naista, jotka kertoivat tuottajan uhanneen heitäkin aseella. Puolustus väitti, että nainen oli ampunut itsensä Spectorin asunnossa.

Tuomio julistetaan toukokuun lopulla. Odotettavissa on elinkautinen tai ainakin niin pitkä tuomio, että 69-vuotias tuottaja joutunee viettämään loppuelämänsä kaltereiden takana. Katso Spectorin pidätyskuva tästä.

Phil Spector lukeutuu maailman menestyneimpiin musiikkituottajiin. Hän on tuottanut musiikkia muiden muassa tähdille, kuten The Beatles, Ben E. King, Tina Turner, The Ronettes, John Lennon, Ramones ja George Harrison. Hänen tuottamansa hitti oli myös viime vuosisadan soitetuin yksittäinen kappale Yhdysvalloissa, The Righteous Brothersin You’ve Lost That Lovin’ Feelin.