Indiana Jonesin moka suututti japanilaiset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uusimmassa Indiana Jones -elokuvassa Harrison Fordin esittämä arkeologi seikkailee jälleen toinen toistaan huimaavammissa tilanteissa. Yksi erikoisimmista paikoista on ydinaseiden koealue, jonne hän päätyy kesken ydinkokeen.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta -elokuvan lukuisten muiden virheiden ohella yksi eniten on keskustelua aiheuttanut Indiana Jonesin selviytyminen ydinpommin räjähdyksestä. Hän nimittäin suojautuu lyijyllä vuorattuun jääkaappiin, joka lentää räjähdyksen voimasta kilometrien päähän. Kaiken muun murskautuessa jääkaappi kestää kuitenkin iskun ja ovikin pysyi kiinni. Näin Indiana Jones selviytyy jälleen tukalasta tilanteesta.

Monien katsojien lisäksi nyt myös erityisesti japanilaiset ovat suuttuneet moisesta virheestä. Nousevan auringon maan kansalaisten mukaan kohtaus on yhdinpommin voiman vähättelyä, Kauppalehti uutisoi. Asiaan on ottanut kantaa jopa maan ulkoministeri.

– Elokuvakohtauksessa sankari piiloutuu ydinpommin räjähdystä jääkaappiin. Minua huolestuttaa, että tällainen kevyt kuva ydinräjähdyksestä voisi levitä ympäri maailmaa, painotti Hirofumi Nakasone.