Hiphop-tähti P.O.S. keikoille Helsinkiin ja Tampereelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen hiphop-tähti P.O.S. saapuu alkukesästä kahdelle keikalle Suomeen. Erityisesti Pohjois-Amerikassa suosittu räppäri nähdään 10. kesäkuuta Helsingin Gloriassa ja seuraavana iltana Tampereen Klubilla.

P.O.S, oikealta nimeltään Stefon Alexander, aloitti uransa Minor Threatin ja Refusedin innoittamissa hardcorepunk-bändeissä, mutta keskittyi 2000-luvun alussa hiphop-musiikkiin. Artistin ensimmäinen rap-kokoonpano Cenospacies jäi vielä melko vähäiselle huomiolle, mutta vuonna 2003 julkaistu soolodebyytti Ipecac Neat keräsi jo laajempaa näkyvyyttä.

Albumi ilmestyi alunperin P.O.S:n perustaman vaihtoehtoiseen hiphopiin keskittyvän Doomtree-kollektiivin toimesta, mutta julkaistiin myöhemmin uudestaan Rhymesayers-levymerkillä.

P.O.S:n suurempi läpimurto tapahtui vuoden 2006 pitkäsoitolla Audition, jolla vieraili Atmospheren jäsenten ohella esimerkiksi Hold Steadyn ja Bouncing Soulsin muusikoita. Menestystä jatkoi tänä keväänä ilmestynyt kolmas pitkäsoitto Never Better, joka laajensi P.O.S:n soundia entisestään. Soololevyjensä ohella P.O.S on myös tuottanut lukuisten muiden artistien materiaalia sekä jatkanut työskentelyä Doomtree Recordsin parissa.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva P.O.S viettää koko tulevan kesän Pohjois-Amerikkaa kiertävällä massiivisella Warped-rundilla, ja aikaisemmin artisti on nähty yhteiskeikoilla esimerkiksi The Pharcyden, Sage Francisin sekä kesäkuun lopussa Helsingissä esiintyvän Atmospheren kanssa.