Madventures-tähdet Aamulehdelle: ”Perättömiä syytöksiä!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen matkailuohjelma Madventures esitteli taannoin Beninissä kuvatussa jaksossa sikäläisen betamarribe-heimon initiaatioriitin, jossa heimon lasten kasvoihin tehdään arpia.

Tämän jälkeen Aamulehti kirjoitti aiheesta artikkelin, jossa se nimitti ohjelmaa järjestetyksi lompakkojournalismiksi. Lehti oli juttuaan varten haastatellut myös suomalais-afrikkalaisen kulttuurikeskuksen toiminnanjohtajaa Juha Vakkuria, jonka mukaan hän ei ole nähnyt Beninissä viilleltyjä kasvoja.

Nyt Madventuresparivaljakko Riku Rantala ja Tunna Milonoff on iskenyt takaisin haukkumalla sekä lehden että Vakkurin. Ohjelman verkkosivuille Kambodzan Phnom Penhistä kirjoittamassaan viestissä miehet kritisoivat artikkelia tiukoin sanakääntein.

Uutisesta päätellen Vakkuri ja kirjoittaja eivät ilmeisesti ole koskaan käyneet Pohjois-Beninin betamarribe-kylissä. Me olemme. Vierailemillamme alueilla lähes poikkeuksetta jokaisella heimon jäsenellä oli kasvoissaan arpitatuointi, Rantala ja Milonoff kirjoittavat.

Mitä väitettyyn ”järjestettyyn lompakkojournalismiin” tulee, Aamulehden ja Vakkurin kannattaisi aloittaa ammattitaidon ruotiminen katsomalla peiliin. Perättömien syytösten esittäminen meitä kuulematta sen sijaan ei ole ammattimaista. Meidän kantamme asiaan olisi Aamulehden ollut vaivatonta selvittää, jos olisitte halunneet. Jos taas ette osanneet, voimme tulla opettamaan.

Stara tapasi Madventures-tähdet äskettäin juuri ennen kuin parivaljakko suuntasi jälleen maailmalle kuvaamaan seuraavan tuotantokauden jaksoja. Lue haastattelu tästä.