Madventures Riku Rantala ja Tunna Milonoff haastattelu

Haastattelut · Stara.fi

Suositun kotimaisen Madventures-ohjelman kolmas tuotantokausi alkoi juuri Subilla. Ohjelman parivaljakko Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff on tällä kertaa vaihtanut kielen englanniksi ja kohdannut entistä hurjempia tilanteita ympäri maailmaa. Stara tapasi miehet Helsingissä.

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa hurjapäät matkustivat urbaanista asfalttiviidakosta sademetsän uumeniin ja kohtasivat niin vaarallisia tilanteita, että kamera jouduttiin sammuttamaan useita kertoja.

– Me ollaan haluttu mennä entistä syvemmälle mestoihin, joissa tuskin tapaamme muita matkaajia. Jos joku ukko sanoo ase kädessä, että nyt kamera pois, niin useimmin sitä tulee kuunneltua, ohjelman tuottaja Riku Rantala perustelee.

Miehet eivät kuitenkaan myönnä pelkäävänsä hurjilla reissuillaan ja heidän uransa pelottavin paikkakin löytyy lopulta kovin hämmentävästä maasta.

– Ei niissä tilanteissa yleensä ehdi pelätä. Niitä ajattelee sitten myöhemmin. Useimmiten kuitenkin pelottaa paljon enemmän Suomessa viikonloppuisin, Rantala yllättää.

Ja Tunna on samaa mieltä.

– Suomalainen snägärijono on kaikkein kuumottavin paikka. En ole koskaan nähnyt mitään vaarallisempaa mestaa, tunnustaa Milonoff.

Ohjelman oksettavin osio

Sarjan yksi suosituimmista osioista on melko oksettava Madcook, jossa kaksikko ratkaisee kivi-sakset-paperi -leikin avulla, kumpi joutuu syömään esimerkiksi kokonaisen hiiren tai apinan aivot. Yleensä Rantala saa kunnian kokeilla näitä kulinaristisia elämyksiä, eikä ruoka yleensä tahdo pysyä millään sisällä. Oli siis pakko kysyä, minkälaisen Madcookin herrat tekisivät Suomesta.

– Tää onkin vaikee, koska me ei pystyttäis tekemään koskaan jaksoa Suomesta, koska me ollaan suomalaisia, eikä me löydettäis sitä tarvittavaa Madventures-kulmaa siihen, Rantala kertoo.

– Ne olis varmaan jotain perinneruokia, joita mä en oo ees koskaan maistanut. Ehkä veripalttua, mutta todennäköisesti sekin olisi hyvää.

Tunna ehdottaa puolestaan mämmiä, joka täytyisi syödä vauvan vaipasta. Tosin sitä tuskin tulemme näkemään, elleivät miehet vieraannu täysin kotimaastaan ja löydä Suomestakin tuon kuuluisan Madventures-kulman.

Pystejä pokannut parivaljakko

Vaikka Rikua ja Tunnaa harvemmin näkee palkintogaaloissa tai ylipäätään Suomessa, ovat miehet pokanneet alkuvuodesta parhaan ohjelman Kultainen TV -palkinnon ja lisäksi yleisö äänesti Riku Rantalan vuoden parhaaksi miesesiintyjäksi.

Tämän vuoden matkamessuilla kaksikko puolestaan palkittiin Vuoden matkailuhenkilöinä. Aikaisemmin ohjelma on saanut myös Viihteen Erkois-Venlan sekä Media & Message -palkinnon. Madventures-kirja Kansainvälisen seikkailijan opas puolestaan valittiin viime vuoden matkakirjaksi.

Miehet ovat lähdössä heti ensi-illan jälkeen takasin reissuun, sillä osa kuluvan tuotantokauden jaksoista on vielä kuvaamatta. Kaksikko suosittelee matkailua myös Staran lukijoille.

– Reissuun kannattaa lähteä aina ja asia helpottuu tietysti jos pääsee kämpästä eroon, koska silloin voi olla pidempään pois. Älä kuitenkaan mene sinne minne kaikki muut menevät, toteaa Rantala.

Ninni Suomalainen