Elokuva-arvostelussa Kauhea kankkunen

Elokuvat · Stara.fi

Polttarit ovat kautta aikojen olleet suosittu komedioiden aihe, mutta nyt meno on hurjempaa kuin aikoihin. Starsky & Hutch -leffan ohjaaja Todd Phillipsin elokuvassa nämä legendaariset bileet menevät pahasti poskelleen.

Pari päivää ennen häitään Doug (Justin Bartha) ajaa Las Vegasiin kolmen kaverinsa (Bradley Cooper, Ed Helms ja Zach Galifianakis) kanssa. Suunnitelmissa on unohtumaton bileilta, mutta aamulla kukaan miehistä ei enää muista mitä illasta pitäisi oikein unohtaa.

Romuttuneesta sviitistä pikkuvauvan, kanan ja tiikerin kanssa heräävä kolmikko on hukannut yön aikana sulhasen, ja häät ovat jo seuraavana päivänä. Tästä seuraa kiivastahtinen selvittely, josta ei vauhtia ja yllätyksiä puutu. Pala palalta illan hurjat tapahtumat alkavat kuitenkin selvitä ja samalla häät näyttävät yhä epätodennäköisemmiltä. Hahmoista Zach Galifianakisin esittämä Alan toimii leffan hulvattomana keskipisteenä.

Leffan käsikirjoitukseen on koottu suuri määrä krapula-aamun kliseitä, jotka ovat joidenkin kohdalla myös tositapahtumia. Tarina menee välillä jo liiankin hulvattomaksi, mutta ”aivot narikkaan” -osaston pätkässä se kuuluu asiaan. Elokuvan musiikki on erityisen hyvin valittua tuoreempaa hittimateriaalia. Kokonaisuutena elokuva on hauska malliesimerkki kaikkien kankkusten äidistä – ja isästä.

Genre: KomediaOhjaus: Todd PhillipsPääosissa: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Heather Graham, Justin BarthaEnsi-ilta: 24.6.2009Kesto: 1:42

Pisteet 4/5