Facebookista Hollywood-elokuva – Transformers-tähti pääosaan?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin yhteisöpalvelu Facebook taipuu pian myös elokuvaksi. Kyse on tosin hieman pelkkää Facebookia laajemmasta kokonaisuudesta, sillä tarkoitus on saattaa Ben Mezrichin kirja The Accidental Billionaires valkokankaalle.

Elokuvan työnimenä on asiasta uutisoineen Variety-elokuvalehden mukaan tällä hetkellä The Social Network. Lehden mukaan elokuva tulee keskittymään vuonna 2004 Harwardin yliopistossa perustetun Facebookin kehittäjien elämäntarinaan, yhteisöpalvelun syntymiseen ja alkutaipaleeseen.

Leffasta on määrä tulla suuren budjetin projekti, sillä ohjaajaksi on lehden saamien tietojen mukaan kiinitetty David Fincher, jonka käsialaa oli äskettäin esimerkiksi Brad Pittin tähdittämä Benjamin Buttonin ihmeellinen elämä -menestyselokuva. Tuottajina toimivat alustavasti Aaron Sorkin ja Kevin Spacey. Pääosaan Facebookin johtaja Mark Zuckerbergin rooliin ovat ehdolla muiden muassa Michael Cera sekä Transformers-elokuvan miespääosassa nähtävä Shia LeBeouf.