Cheek : Jare Henrik Tiihonen

Albumit · Stara.fi

Suomen tämän hetken kuumin hiphop-nimi Cheek työsti kesän alkajaisiksi virallisen kesähitin Jos mä oisin sä. Alkukesästä hittisinglen ympärille julkaistiin myös albumi, joka teki historiaa nousemalla suoraan listaykköseksi.

Cheekin omaa nimeä kantava albumi Jare Henrik Tiihonen on varsin onnistunut paketti tämän hetken tarttuvinta kotimaista hoppia. Cheekin flow rullaa paremmin kuin koskaan ja itsekehussakin ylitetään asiaankuuluvasti aikaisemmat ennätykset. Tuotantopuolella on häärinyt useampiakin henkilöitä ja ryhmiä.

Edellä mainittu singlelohkaisu lienee jo kaikille tuttu hittiraita. Kakkosraitana kuullaan cover-versio Kool & The Gang -yhtyeen takavuosien megahitistä Fresh. Lainaus tuntuu kuitenkin lähinnä kornilta. Sama fiilis toistuu vielä suuremmassa mittakaavassa Tytöt-kappaleessa, johon on lainattu Tytöt tahtoo pitää hauskaa -junttihittiä. Ei hyvä.

Lord Estin feattaama leppoisa kesärallattelu Kaikki hyvin rakentaa tyylikkäästi siltaa hiphopin ja reggaen välille. Tasiksen feattaama Haurasta menee hieman ohi, eikä onnistu säväyttämään juuri millään osa-alueella. Viihdyttäjä ottaa jo hieman tanakamman otteen ja biisi potkii todella hyvin. Taustan electrosyna ja loppupuolen breikki kruunaavat muutenkin toimivan paketin. Selvää hittikamaa.

Pelkkää puhetta -biisissä lyriikat toimivat erityisen hyvin, mutta muuten kappale menee keskikastiin. Feattaajia paljon käyttävä Cheek on saanut jälleen mukaan myös suomisoul-tähti Sami Saaren. Miehen anti Kaltevaa pintaa -kappaleessa on jälleen kerran todella ensiluokkaista, kuten biisi muutenkin hammondeineen päivineen.

Samaan sarjaan menee myös levyn nimibiisi Jare Henrik Tiihonen, joka koukuttaa erityisesti kertsillään. Herrasmiesliigan nimikkobiisi pursuaa ehkä liikaakin energiaa, mutta 03-kertsi on mainio. Teräsbetonin J. Aholan anti Jää-kappaleessa ei onnistu säväyttämään ja jää muutenkin turhan irralliseksi.

Kokonaisuutena Cheekin albumi on hieno paketti, vaikka mukaan mahtuu myös pari täyteraitaa. Niistä huolimatta hienojen biisien suuri määrä tekee levystä onnistuneen paketin tämän hetken parasta suomalaista räbäytystä.

Pisteet 4/5