Don Johnson Big Band haastattelu

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara tapasi toukokuussa Records Are Forever – albumin julkaisseen Don Johnson Big Bandin laulaja Tommy Lindgrenin Ilosaarirockin backstagella. DJBB:n keikkabussin rengas puhkesi matkalla Joensuuhun, mutta onneksi yhtye ehti kaikesta huolimatta perille hyvissä ajoin ennen keikkaa.

– Onneksi ei käynyt pahemmin. Tämä oli ensimmäinen rengasrikko koko bändiuramme aikana, aina yhtä positiivinen laulaja Lindgren tarinoi.

Reilut parikymmentä keikkaa kuluvana vuonna soittanut yhtye on saanut tänäkin kesänä hyvin monipuolisia keikkakokemuksia erilaisilta lavoilta. Provinssirockissa yhtyeelle lankesi päälavan aloitus, Ruisrockissa bändi soitti teltassa ja Ilosaarirockissa ryhmä nousi päälavalle Tommylle mieluiseen aikaan seitsemältä illalla.

– Esiinnyn mieluiten alkuillasta, mutten kuitenkaan liian myöhään. Onneksi meillä ei ole mitään vangitsevaa profiilia, joka sitoisi meidät johonkin tiettyyn aikaan. On kiva saada erilaisia kokemuksia erilaisista keikoista. Esimerkiksi telttakeikoilla valot pääsevät paremmin oikeuksiinsa kuin ulkoilmakeikoilla, jutustelee Tommy.

Lava täynnä tähtiä

Vaikka yhtyeeseen kuuluu varsinaisesti vain neljä jäsentä, heitä harvoin näkee lavalla kvartettina. Tommy, Johannes, Kari ja Pekka saivat Laulurinteellä seurakseen Petteri Sariolan, Tuomo Prättälän ja Felix Zengerin. Tuomo esiintyi DJBB:n kanssa ensimmäistä kertaa.

Varsinainen All Stars-kokoonpano meni ehkä jo hieman yli. Uskomaton kitarataituri Petteri Sariola tuntui jäävän hieman varjoon, kun samalla lavalla oli yksinkertaisesti liikaa tähtiä. Beatboxaaja Felix Zenger sai jälleen kerran yleisön hurraamaan ja taputtamaan taidonnäytteillään. Myös Lindgren ylistää Felixiä.

– Ollaan saatu melkein kaikille festivaalikeikoille vähän erilainen kokoonpano. Felixin show on niin leuat loksauttava, että se hämmästyttää vaikka sen olisi nähnyt jo aikaisemmin. Se tarjoaa myös itselle pienen tauon keikan aikana. Voi mennä lavan sivuun ja vain ihailla, kehuu DJBB:n keulahahmo Tommy.

Uudet kappaleet uppoavat yleisöön

Yhtyeen keikkasetti on koostunut kesän keikoilla puoliksi uuden levyn kappaleista ja puoliksi vanhoista hiteistä.

– Uuden levyn materiaali on otettu yllättävän hyvin vastaan, ei voi valittaa yhtään. Tiedettiin etukäteen että uudet kappaleet ovat sen verran vauhdikasta meininkiä, että ne sopivat keikkasettiin. Jotkut biisit tosin hakevat vieläkin sitä omaa muotoaan. Kaikki kappaleet on pakko sovittaa uudelleen keikkoja varten, koska emme yksinkertaisesti halua käyttää useita taustanauhoja, perustelee Tommy.

Don Johnson Big Bandin keikkakunnon voi käydä tarkistamassa vielä tänä kesänä ainakin Kokkolarockissa ja Jurassic Rockissa.

Ninni Suomalainen