Anssi Kela julkaisee uuden levyn syyskuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen musiikin kestosuosikki Anssi Kela julkaisee uuden albuminsa, Aukion, syyskuussa. Edellisestä levystä on ehtinyt kulua jo neljä vuotta. Tauon aikana Anssi kirjoitti esikoiskirjansa, vuosi sitten julkaistun romaanin Kesä Kalevi Sorsan kanssa. Albumin ensimmäinen radiosingle Aamu soi jo valtakunnallisilla kanavilla.

Anssi Kela vaikutti 90-luvulla Pekka ja Susi -nimisessä orkesterissa, jonka jälkeen hän siirtyi soolouralle. Hänen vuonna 2001 julkaistua debyyttialbumiaan, Nummelaa, on myyty lähes 160.000 kappaletta, eli viisinkertaisen platinalevyn verran. Singlet Mikan faijan BMW sekä myöhemmin albumin triplaplatinapainokselle lisätty Milla olivat suuria radiohittejä, jotka nostivat Anssin Suomen eturivin artistien joukoon. Seuraava albumi Suuria kuvioita ilmestyi vuonna 2003 ja viimeisin pitkäsoitto Rakkaus on murhaa vuonna 2005.

Anssin neljättä albumia työstettiin viime syksyn ja tämän kevään aikana kaikessa hiljaisuudessa.

– Tällaisen isomman tarinan puuhaaminen on ollut erittäin mielenkiintoista ja inspiroivaa. Aikaisemmat albumini ovat syntyessään olleet vain nippu biisejä, joita tehdessä en ole sen kummemmin ajatellut isompaa kokonaisuutta. Tätä levyä tehdessä kuitenkin keskityin alusta lähtien luomaan musiikillisen kertomuksen, johon kuulija voi uppoutua kuin elokuvaan tai kirjaan, Anssi kertoo.