Black Eyed Peas -konsertti kiellettiin muslimeilta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Muslimimaailmassa sattuu ja tapahtuu usein asioita, joita länsimaisten on vaikea ymmärtää. Viime kuussa nainen tuomittiin Malesiassa sharia-lain perusteella hakattavaksi kepeillä tämän juotua olutta. Hänet kuitenkin vapautettiin maanantaina. Tuorein tapaus kantautuu samasta maasta.

Lukuisat naislaulajat ovat olleet ongelmissa Malesian keikkojensa kanssa, koska maassa ei saa esitellä naisen paljasta pintaa. Amerikkalaisen Black Eyed Peas -yhtyeen on määrä esiintyä maan pääkaupungissa Kuala Lumpurissa 25. syyskuuta tapahtumassa, jonka sponsoroi irlantilainen olutmerkki Guinness. Tapahtumassa kulminoituvat siis kaksi muslimeilta kiellettyä asiaa; naisen paljas pinta ja alkoholi.

Uskalias tapahtuma on nyt uutistoimisto AP:n mukaan yllättäen saanut luvan, mutta erikoisin ehdoin. Maan hallitus on nimittäin tehnyt historiaa ja kieltänyt muslimeilta osallistumisen popkonserttiin. Tilaisuus on avoin ainoastaan yli 18-vuotiaille ihmisille, jotka eivät ole muslimeja. Vielä ei ole kuitenkaan tietoa kuinka päätöstä voidaan valvoa.

Päätös on historiallinen, sillä tähän saakka konsertit ovat olleet avoimia kaikkien uskontojen edustajille. Myös Black Eyed Peas esiintyi maassa viimeksi vuonna 2007. Normaalisti Guinnessilla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia järjestää olutmerkin markkinointitapahtumaa maassa, mutta nyt sen toivotaan kasvattavan turismia. Olutmerkin logoa ei saa kuitenkaan käyttää konsertin mainonnassa.