Realityseikkailu muuttui oikeaksi eloonjäämistaisteluksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Realitysarjojen saama suuri suosio ja alati kasvava määrä saa televisioyhtiöt kokeilemaan toinen toistaan hurjempia ohjelmaideoita. Tuorein pieleen mennyt tapaus on brittiyhtiö Channel 4:n tuottama seikkailusarja Alone In The Wild.

Ohjelmassa yksi mies, 34-vuotias seikkailija Ed Wardle, lähetettiin viikkokausiksi Länsi-Kanadan erämaahan mukanaan vain videokamera, ase ja onkivapa. Sarjan piti tuoda jotain täysin uutta realitykentälle, mutta se toikin lopulta vain hengenvaaran, etsintäpartiot ja lentopelastuksen.

Wardlen oli määrä selviytyä erämaassa yksikseen peräti kolmen kuukauden ajan. Luonto vei kuitenkin voiton miehestä, sillä seitsemän viikon jälkeen hänet piti pelastaa helikopterilla. Mies kärsi pelastushetkellä vakavasta nestehukasta. Wardle sai lähetetyksi hätäkutsun viisi viikkoa ennen ohjelman suunniteltua päättymistä.

Asian paljastuttua tuotantoyhtiö on saanut runsaasti kritiikkiä miehen asettamisesta hengenvaaraan televisioviihteen nimissä, Mail Online uutisoi. Hän oli elänyt marjoilla ja muilla metsän antimilla ja nukkunut kaatuneiden puiden alla.