Maj Karman Herra Ylppö haastattelu

Haastattelut · Stara.fi

Maj Karma -yhtyeen tarina on tullut tiensä päähän. Bändi päätti jo ennen viime viikonlopun Lutakko liekeissä -festivaalikeikkaansa laittaa pillit pussiin – ainakin toistaiseksi. Vielä heinäkuussa järjestetyssä aurinkoisessa Ilosaarirockissa Ylppö vakuutteli Staralle, että bändillä menee paremmin kuin koskaan.

Krapulainen laulaja suhtautui tuolloin huvittuneen lempeästi musiikkilehtien vihjailuihin, että bändi olisi hajoamassa.

– Hyvä, että musiikkilehdet kirjoittavat, totesi tuolloin yhtyeen kaljupäinen keulahahmo Herra Ylppö.

”Sovitaan, että se oli kahvia”

Joensuun Ilosaarirockista Ylppö lähti suoraan toisen yhtyeensä bänditreeneihin Helsinkiin. Herra Ylppö & Ihmiset jatkavatkin hyvin alkanutta uraansa normaaliin tapaan tästä eteenpäin.

– En jaksa samaa tahtia enää, että joka toinen vuosi kierretään festareita Maj Karman kanssa ja joka toinen vuosi Ihmisten kanssa, ennakoi karismaattinen keulahahmo jo Ilosaarirockissa.

Vaikka Ylppö vaikuttikin erittäin väsyneeltä, hän veti keikan tapansa mukaan kunnialla läpi. Ylppö intoutui kesken keikan huutamaan mikrofoniin, ”Mä rakastan teitä kaikkia!”. Ja tunne oli eittämättä molemminpuolinen.

Vaikka yhtyeelle lankesi niin sanottu aamuvuoro, eli bändi soitti jo kello 13.00, ei teltasta puuttunut tunnelmaa. Valomies olikin Ylpön mukaan suorastaan innoissaan telttakeikan tarjoamista mahdollisuuksista. Yleisöstä katsottuna näytti, että Ylppö olisi siemaillut aamukahvia lavalla, mutta kysyttäessä vastaus kuului pilke silmäkulmassa, ”Sovitaan, että se oli kahvia”.

Jotain kahvia väkevämpää mies oli mahdollisesti nauttinut myös lopettamispäätöksen jälkeen, sillä solistin käsi on tällä hetkellä paketissa herran tiputtua Attentaatti-kappaleen aikana lavalta Jyväskylän keikallaan.

– Jos käsi kipsataan, aion tietenkin väittää, että rumpalimme Janne Savolaisen Brutus-koira yritti syödä käteni. No, totta puhuen olimme edellisenä iltana yksimielisesti päättäneet että jäämme tauolle, joten pitihän sitä jotenkin juhlistaa, kertoi sairaalasta tavoitettu Ylppö yhtyeen tiedotteessa.

Kiitos ja kunnia

Herra Ylpön uutiset eivät jää lopettamispäätöksen, sillä miehen sanoittama Kiitos ja kunnia -kappale julkaistaan iskelmärokkia soittavan Yö-yhtyeen uudella albumilla 9. syyskuuta 2009.

Ennen Maj Karman mahdollisesti lopullista taukoa sen viimeinen keikka soitetaan bändin kotikonnuilla Kokemäellä 19. syyskuuta. Vuonna 2010 Maj Karma tekee ainoastaan yhden keikan, joka tapahtuu bändin omilla festivaaleilla Karmarockissa.

Ninni Suomalainen