Rolling Stones -tähden kuolema uudelleen poliisitutkintaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

The Rolling Stones -yhtyeen 27-vuotias kitaristi Brian Jones kuoli epäselvissä olosuhteissa vuonna 1969, kun hänet löydettiin Englannin Sussexissa sijaitsevan kartanonsa uima-altaasta hukkuneena. Ruumiinavauksen mukaan Jones oli hukkuessaan huumeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena.

Nyt Britannian poliisi on ottanut vanhan tapauksen uudelleen tutkintaan. Viranomaiset ilmoittivat maanantaina tiedotteella, että tutkinnan uudelleen aloittamisen syynä ovat uudet asiakirjat, joita tapausta tutkinut journalisti Scott Jones on toimittanut poliisille. Sukunimestään huolimatta toimittaja ei ole sukua kitaristille.

Materiaalin sisällöstä ei vielä kerrottu tarkemmin, mutta niihin tullaan ilmoituksen mukaan keskittymään voimakkaasti. Viranomaiset korostivat, että vielä tässä vaiheessa on liian aikaista sanoa johtavatko asiakirjat uusiin tuloksiin kitaristin kuoleman tutkinnassa. Asiasta uutisoineen The Mail on Sunday -lehden mukaan Jonesin kuolinsyystä on liikkunut jo vuosikymmenten ajan erilaisia spekulaatioita.