Tittelin menettänyt Miss California haastoi missipomot oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keväällä otsikoissa tiiviisti ympäri maailmaa ollut Miss California Carrie Prejean menetti pitkän ja monivaiheisen kädenväännön jälkeen missikruununsa ja tittelinsä jäätyään kiinni monista valheista ja rikottuaan tahallisesti missikilpailun sääntöjä.

Alunperin hän nousi kuitenkin otsikoihin esitettyään kilpailun finaalissa homoliittojen vastaisia kommentteja. Nyt Carrie Prejean on haastanut missiorganisaation oikeuteen tittelinsä menettämisestä. Hänen mukaansa titteli ja missikruunu vietiin riistettiin häneltä uskontonsa takia.

Maanantaina oikeuteen jätetyssä haasteessa entinen missi väittää joutuneensa uskonnollisen syrjinnän kohteeksi. Lisäksi hän väittää missipomojen yrittäneen hillitä häntä ylistämästä julkisesti Jumalaa jo ennen kohua aiheuttaneiden homokommenttien sanomista.

Haastettujen joukossa ovat Hollywood Reporterin mukaan tuottaja Keith Lewis sekä entinen Miss USA Shanna Moakler, joka toimi kilpailun apulaistuottajana. Kilpailun oikeudet omistavaa ja lopulta missille potkut antanutta miljonääri Donald Trumpia ei yllättäen mainita haasteessa lainkaan.