Ranskalainen Air keikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ranskalaisten Jean-Benoit Dunckelin ja Nicholas Godinin muodostama elektroninen popduo Air saapuu esiintymään Helsingin Kaapelitehtaalle tiistaina 1. joulukuuta.

Air-yhtye nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1998 ilmestyneellä debyyttialbumillaan Moon Safari.  Erityisesti Sexy Boy -hitti soi pitkään radioaalloilla muiden muassa brittilehdistön hehkutuksen saattelemana. Samalla Airin 70-luvun syntikkabändeistä vaikutteita ottaneesta pehmeästi soljuvasta elektrosta tuli yhtyeen tavaramerkki.

Läpimurron jälkeen Air on tehnyt eri tahojen kanssa laajamittaista yhteistyötä, jonka tunnetuimpia tuloksia ovat soundtrack-biisit Sofia Coppolan ohjaamiin The Virgin Suicides ja Lost In Translation -elokuviin. Kaiken kaikkiaan Air on myynyt 5,5 miljoonaa levyä ja kiertänyt konsertoimassa klubeilla ja festareilla ympäri maailmaa. Bändi on saanut musiikistaan lukuisia tunnustuksia niin kotimaassaan Ranskassa kuin ulkomaillakin.

Yhtyeen tuorein studioalbumi Love 2 on Airin viides ja se julkaistaan Suomessa lokakuun alussa. Fanien hartaasti odottama levy on Airin Pohjois-Pariisissa sijaitsevan oman Atlas Studion ensimmäinen julkaisu. Edellisen kerran Air on esiintynyt Suomessa Provinssirockissa vuonna 2004.