G-Force – Miniagentit

Elokuvat · Stara.fi

Syksyn odotetuimmasta animaatiosta vastaa menestystuottaja Jerry Bruckheimerin ensimmäinen 3D-elokuva G-Force – Miniagentit. Lopputulos ei kuitenkaan nouse lähellekään sitä sarjaa, jossa Bruckheimerin leffat on totuttu näkemään.

Elokuva kertoo marsuista, jotka on koulutettu auttamaan ihmisiä vakoojina. FBI ei kuitenkaan sulata heidän selkänsä takana toteutettua operaatiota, ja se lakkautetaan. Agenttimarsut uskovat kuitenkin olevansa suuren rikoksen jäjillä ja päättävät toimia salaa. FBI saa pian vihiä operaatiosta, jonka se yrittää kaikin keinoin estää. Ihmiskunnan kohtalo on lopulta muutaman pikkujyrsijän käpälissä.

Elokuvan tarinasta olisi voinut saada veistettyä hauskan ja vauhdikkaan, mutta nyt käsikirjoitus tuntuu ainoastaan väkisin väännetyltä ja päälle liimatulta näennäisactionilta. Se on lapsille myös liian aikuismainen. Tylsää tarinaa ei elävöitä edes suomalainen äänityö, joka on tällä kertaa korkeintaan keskinkertaisella tasolla niin dialogin kuin toteutuksen suhteen.

Lisäksi leffan ihmisnäyttelijät ovat surkeita valintoja, mukaanlukien yleensä hyvin toiminut Zach Galifianakis sekä Bill Nighy. Animaatiot on toteutettu näyttävästi ja erittäin tarkasti, mutta marsunkarvojen liikkeiden ihailu ei riitä pelastamaan elokuvaa haukotuksilta. Bruckheimerin kannattaa pysyä jatkossa aiemmin hyväksi havaitsemissaan genreissä.

Genre: Seikkailu / toiminta / animaatioOhjaus: Hoyt Yeatman / Suomenkielisen dialogin ohjaus: Pekka LehtosaariPääosissa (suom. ääninä): Lari Halme, Niina Herala, Jasper Pääkkönen, Ilari Johansson, Riku Suokas, Esko Roine, Antti LJ Pääkkönen, Kristo Salminen, Aku Laitinen, Antti JaakolaEnsi-ilta: 11.9.2009Kesto: 1:29

Pisteet 2/5