Jättikohu: Brittitaikuri arvasi lottonumerot etukäteen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa päivän puheenaiheena on illusionisti, eli kansanomaisesti taikuri, Derren Brown. Hän lupasi kertoa televisiokatsojille lottoarvonnan oikean rivin suorassa televisiolähetyksessä lähes samanaikaisesti lottoarvonnan kanssa.

Lupaus lunastettiin, sillä Derren Brown tyrmistytti katsojat kertomalla kaikki kuusi numeroa oikein. Hänen osuutensa lähetettiin salaisesta paikasta, jossa oli taikurin lisäksi läsnä vain kuvausryhmä. Numerot hän kertoi valinneensa jo aiemmin samana päivänä. Oikea rivi oli 2, 11, 23, 28, 35, 39.

Tempaus oli osa Channel 4 -kanavan uutta ohjelmasarjaa, jossa Derren Brown esittää toinen toistaan uskomattomampia temppuja. Taikuri lupasi kertoa tarkemmin lottotempustaan huomenna esitettävässä televisio-ohjelmassa. Eilisessä suorassa lähetyksessä Brown vaikutti itsekin olevan ihmeissään onnistumisestaan.

Aiemmissa tempauksissaan Brown on esimerkiksi pelannut venäläistä rulettia, ottanut yhteyksiä kuolleisiin ja ylipuhunut tavallisia ihmisiä mukaan aseelliseen ryöstöön. BBC:n edustajat ovat kuitanneet tempauksen sillä, ettei kukaan voi vaikuttaa lottoarvonnan tuloksiin ja että Brown sai katsojat vain luulemaan, että hän tiesi numerot etukäteen.