Kat DeLuna Suomeen Backstreet Boysin lämmittelijäksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa joulukuun alussa esiintyvä poikabändi Backstreet Boys saa nimekkään lämmittelijän. Suomessa 7. lokakuuta uuden albuminsa julkaisevaa yhtyettä lämmittelee Suomen keikallaaan Kat DeLuna.

Vuonna 1987 syntynyt r&b-tähti Kat DeLuna, oikealta nimeltään Kathleen Emperatriz DeLuna, syntyi Bronxissa, New Yorkissa ja vietti lapsuutensa perheensä kotikonnuilla Dominikaanisessa Tasavallassa. Hän palasi Newarkiin, New Jerseyhin yhdeksänvuotiaana vanhempien erottua.

Läpimurtonsa sensuelli Kat DeLuna teki vuonna 2007 kappaleellaan Whine Up. Vuosi edellisen jälkeen Kat DeLuna julkaisi toisen singlen Run The Show yhdessä Busta Rhymesin ja Don Omarin kanssa. Single nousi listojen kärkeen niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin maailmalla.

Hittirintamaan ovat niin ikään kohonneet yhdessä Akonin kanssa vuonna 2008 levytetty Am I Dreaming sekä samana vuonna In The End ja Calling You. Tänä vuonna Kat DeLuna on duetoinut yhdesssä Lil’ Waynen kanssa singlellä Unstoppable. Uusin sinkkujulkaisu on Dance Bailalo.

Kat DeLunaa verrataan usein jo edesmenneeseen latino-musiikin super-tähteen Selenaan, mutta voimakkaimmat musiikilliset vaikutteensa Kat DeLuna on imenyt kuuntelemalla Aretha Franklinin ja Billie Holidayn levyjä. Kat on sopraano, joka nuoruudessaan opiskeli myös oopperamusiikkia. Kat DeLuna yhdistelee tuotannossaan menestyksellisesti hiphopia, r&b:tä, poppia, latinalaista jazzia, dancea ja merengueta.