Lily Allen haukkuu piratismia puolustavat tähdet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkkoyhteisö MySpacesta aikanaan tähdeksi noussut brittipoppari Lily Allen on esittänyt tiukan kannanoton piratismia vastaan. Hän on nimittäin haukkunut Pink Floyd ja Radiohead -yhtyeiden jäsenet heidän piratismia puolustavien lausuntojensa takia.

24-vuotias räväkkä supertähti julkaisi kommenttinsa MySpace-blogissaan eilen. Hän nimitti internetin tiedostonjakoa musiikkipiratismiksi ja syytti sitä musiikkibisneksen muuttumisesta Simon Cowellin leikkikentäksi. Samalla piratismi vaikeuttaa Allenin mukaan uusien tähtien tuloa markkinoille.

Edellä mainittujen yhtyeiden keulahahmot julistavat parhaillaan vapaan tiedostojaon ylivoimaisuutta The Times -lehden haastattelussa. Heidän mukaansa yksityinen ja kaupallinen tiedostonjako tulisi jatkossa erottaa toisistaan sen sijaan, että tiedostonjako kriminalisoitaisiin.

– Nämä isojen yhtyeiden kundit kertovat, että tiedostonjako on hienoa. Se on ehkä hienoa heidän mielestään, koska heidän keikkansa myyvät stadioneja loppuun ja heillä on tallissaan suurimmat mahdolliset Ferrari-kokoelmat. Uusille artisteille tiedostonjako on kuitenkin katastrofi, Lily kirjoitti.