Anna Abreu : Just A Pretty Face?

Albumit · Stara.fi

Supersuosittu kotimainen poptähti Anna Abreu julkaisee syksyllä kolmannen levynsä. Just A Pretty Face? -albumi päätyy kauppoihin 21. lokakuuta. Viihdelehti Stara sai kunnian arvostella kovasti odotetun albumin yli kuukausi ennen julkaisua.

Annan toinen kokopitkä NOW esitteli musiikillisesti uudistuneen tähden tarjoamalla esikoista dancempaa materiaalia. Uutuus jatkaa osittain samoilla linjoilla. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Music Everywhere on tyylikkään kepeä ja vahvasti ruotsalaisvaikutteinen discobiisi, jonka soundit edustavat pikemminkin euroviisulinjaa kuin tanssikamaa. Liquid on puolestaan yllättävän tanakka klubiveto trancevaikutteineen ja tasabiitteineen, eli potentiaalinen tanssihitti.

Itämaisia fiiliksiä tarjoava Aural Exam rauhoittaa tunnelman ja jää täytepalaksi muutamasta tyylikäästä melodiakoukusta huolimatta. Slovarilinjalla jatkava Impatient on kaunis tunnelmointi ja samalla yksi levyn parhaista kappaleista. Sen jälkeen tunnelmaa lähdetään rakentamaan Mr. Perfect -biisillä, jonka biitti potkii mukavasti hereille, mutta soundipuoli jää pintaraapaisuksi päälleliimattuine sähkökitaroineen.

Letting Me Go alkaa liian kevyellä dancebiitillä, vaikka ilmava biisi kaipaakin kevyttä otetta. Nyt biitti vie kuitenkin terän kappaleesta, mutta taustan electrosoundit pelastavat kokonaisuuden. Pianotaustainen välipala Shine menee puolestaan täytesarjaan slovariotteellaan, vaikka kertsissä onkin havaittavissa ripaus hittipotkua. Vauhdikkaampi Slam tuo nimensä mukaisesti energiaa acid-vaikutteisilla soundeillaan ja kappaleen kertosäekin tarttuu mukavasti kertakuulemalta.

Capital C tarjoaa vieläkin toimivampaa koukkua ja kappale saakin polven nousemaan sekä soundien että melodiansa ansiosta. Tässä on potentiaalinen hittiraita niin radiossa kuin klubeissakin. Kappaleen huonosti toteutettu – ja onneksi lyhyt – rap-osuus menee kuitenkin riman ali ja on samaan aikaan sekä väkinäinen että korni. Kokonaisuus on kuitenkin onnistunut.

Tästä jatkaa eurotunnelmissa tyylikäs 2nd Chance -kappale, jonka kepeän kasarivaikutteinen soundimaailma on erityisen upea. Selvää hittikamaa. Do A Vesso -kappaleen alkuun  ja kertosäkeisiin on tungettu liikaa soundeja, ja tuloksena on useita kertoja toistuva kakofonia. Säkeistöissä tunnelma kuitenkin rauhoittuu ja biisistä kuoriutuu kaunis slovariraita, jonka biitti on tosin jäänyt laahaamaan.

Anna Abreun kolmas albumi on tyylikäs ja monipuolinen pop-kokonaisuus, joka sisältää odotetusti myös useita tarttuvia hittiraitoja, eli täyteraidat jäävät onneksi vähemmälle. Levyn hittejä ovat erityisesti Slam, Capital C, 2nd Chance ja Impatient.

Pisteet 4/5