Norjalaismiehelle uskomaton nimi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyiset nimilait mahdollistavat ihmisten varsin vapaat nimiensä muutokset ja joskus hassutkin nimet. Yksi erikoisimmista tapauksista löytyy Norjasta, jossa elokuvafani on muodostanut nimensä lukuisten elokuvien ja elokuvahahmojen nimistä.

Norjalainen verkkolehti VG Nett uutisoi aiemmin tässä kuussa, että bussikuski Andreas Jankov on vaihtanut nimensä uuteen, aikaisempaa näyttävämpään muotoon. Nykyisin hänet tunnetaan nimellä Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacka Highlander Elessar-Jankov.

– Halusin näyttää, että on mahdollista olla vakavasti otettava ja samalla muuttaa nimensä haluamakseen. Halusin nähdä kuinka pitkälle ihminen voi mennä. Aloitin tämän suunnittelun kolme vuotta sitten ja tämän vuoden tammikuussa nimeni hyväksyttiin, Jankov kertoi norjalaislehdelle.

Uuden nimen eri osat liittyvät kaikki tavalla tai toisella elokuviin. Arn on ruotsalainen elokuva, Elessar ja Gimli ovat tuttuja Taru Sormusten Herrasta -elokuvasta ja MacGyver tuskin tarvitsee esittelyjä. Lisäksi Chewbacca on Star Wars -elokuvan hahmo, joka muistuttaa ulkoisesti hieman uutta norjalaista kaimaansa. Katso kuva miehestä tästä. Suomessa asiasta kertoi Hilavitkutin.com.