Elokuvaohjaaja pidätetty 13-vuotiaan tytön raiskauksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu elokuvaohjaaja Roman Polanski on pidätetty epäiltynä yli 30 vuotta sitten Yhdysvalloissa tapahtuneesta raiskauksesta. Hänet pidätettiin lauantaina Sveitsin rajalla, kun ohjaaja oli matkalla Zurich Film Festival -tapahtumaan.

Sveitsin poliisi vahvisti pidätyksen CNN-uutiskanavalle. Polanskia epäillään näyttelijä Jack Nicholsonin kotona valokuvaussession yhteydessä vuonna 1977 tapahtuneesta 13-vuotiaan tytön raiskauksesta. Häntä syytettiin tapauksesta jo 70-luvulla, mutta ohjaaja pakeni maasta ennen kuin hänet saatiin haastettua oikeuteen.

76-vuotiaasta ohjaajasta annettiin Yhdysvalloissa pidätysmääräys vuonna 1978, mutta pidätykseen kului lopulta 31 vuotta. Lopulta se onnistui Sveitsin ja Yhdysvaltojen viranomaisten yhteistyöllä. Nyt häntä odottaa siirto Yhdysvaltoihin ja mahdollinen julkinen oikeudenkäynti.

Roman Polanski on asunut vuosikymmeniä Ranskassa, eikä ole tuona aikana käynyt lainkaan Yhdysvalloissa. Vuonna 2003 hän voitti Parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon The Pianist -elokuvastaan, mutta pidätysmääräyksen takia hän ei suostunut noutamaan palkintoaan paikan päältä Los Angelesista.