Elokuvaohjaajan raiskauksen uhri ei halua oikeudenkäyntiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kuinka Oscar-palkittu elokuvahjaaja Roman Polanski pidätettiin Sveitsissä 31 vuotta vanhan yhdysvaltalaisen pidätysmääräyksen perusteella. Hänen epäillään syyllistyneen vuonna 1977 vasta 13-vuotiaan tytön raiskaamiseen.

Teko tapahtui näyttelijä Jack Nicholsonin kotona valokuvaussession yhteydessä. Nicholson ei itse ollut tuolloin paikalla. Yli 30 vuotta pidätystä pakoilleen ohjaajan uhri on nyt astunut julkisuuteen. Hän on 45-vuotias Samantha Geimer, joka on nyt pyytänyt viranomaisia luopumaan syytteistä, Daily Telegraph kertoo. Lehden mukaan uhri on esittänyt syytteistä luopumista jo ennen pidätystä.

Polanski ehti aikoinaan jo myöntää syytteen oikeaksi, mutta pakeni sen jälkeen maasta. Sittemmin hän on asunut Ranskassa, eikä ole astunut jalallaankaan Yhdysvaltojen maaperälle. Hän ei saapunut noutamaan edes Oscar-palkintoaan pidätyksen pelossa. Nyt elokuvaohjaajaa odottaa passittaminen viranomaiskyydillä oikeuden eteen.