Muse myi Suomessa kultaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiyhtye Musen uutuusalbumi The Resistance on tänään ylittänyt kultalevyrajan myyden Suomessa yli 10.000 kappaletta. Albumi nousi ensimmäisellä listaviikollaan Suomen virallisen albumilistan neljänneksi.

Syyskuun 15. päivä julkaistu The Resistance on Musen viides studioalbumi. Bändin tuottama uutuuslevy äänitettiin Pohjois-Italiassa, sen miksausesta vastasi Mark “Spike” Tent. Yksitoista kappaletta sisältävällä albumilla kuullaan Muselle ominainen sekoitus kitaravalleja, klassisia jousia, popkoukkuja ja polveilevia melodioita. Levyn ensimmäisen singelohkaisu Uprising on ollut Suomen radiosoittolistan TOP-20 joukossa elokuun alusta asti.

Muse saapuu Suomeen 22. lokakuuta konsertoimaan Hartwall Areenalle.

Brittitriosta on tullut yksi 2000-luvun tärkeimpiä ja suosituimpia rockyhtyeitä. Muse julkaisi Showbiz-debyyttinsä kymmenen vuotta sitten. Kehutun esikoisen jälkeen Muse on julkaissut kolme albumia ja myynyt maailmanlaajuisesti yli kahdeksan miljoonaa albumia sekä palkittu musiikkialan arvostetuimmilla palkinnoilla. Suomessa bändi vieraili edellisen kerran vuonna 2007 ja esiintyi loppuunmyydylle Helsingin Jäähallille.