Bruno-elokuva kiellettiin Malesiassa laittomien homokohtausten takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koomikko Sacha Baron Cohenin suosittuun hahmoon perustuva Bruno-elokuva aiheutti muutama kuukausi sitten kovasti kohua rajulla sisällöllään. Nyt leffan homokohtaukset ovat olleet liikaa konservatiivisen Malesian viranomaisille.

Bruno-elokuva on nimittäin kielletty Malesiassa, koska se sisältää homoseksuaalisia kohtauksia ja koska se ihannoi homoseksuaaleja. Maan elokuvavirasto on päättänyt olla hyväksymättä elokuvaa näiden seikkojen sekä kiroilujen ja vitsien luonteen takia.

Asiaa nimettömänä uutistoimisto Reutersille kommentoinut naisvirkailija kertoi elokuvan olevan paikallisen kulttuurin vastainen. Päätös kieltämisestä tehtiin jo viime kuussa. Homous on Malesiassa rikos, josta voi saada jopa 20 vuoden vankeustuomion ja josta voi joutua julkisesti ruoskittavaksi. Myös Ukraina on kieltänyt Bruno-elokuvan esitttämisen. Australiassa kieltoa vaadittiin, mutta se ei mennyt läpi.