Eläkeläiset ja Maria Lund mukana Suomen viisukisassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yleisradio on tänään julkistanut ensi vuoden Suomen Euroviisujen kutsuartistit. Pelkkien kutsuttujen lisäksi mukaan voi tällä kertaa päästä ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen myös kutsuttujen ulkopuolelta. Jatkoon pääsee yhteensä kolmekymmentä kappaletta, joista vain kolme pääsee mukaan alkukarsintoihin.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailun voittaja Amadeus Lundberg valittiin automaattisesti mukaan, ja hänen lisäkseen alkukarsintoihin on tänään julkaistun tiedotteen mukaan kutsuttu myös Boys Of The Band, Eläkeläiset, Pentti Hietanen, Osmo Ikonen, Heli Kajo, Veeti Kallio, Antti Kleemola, Kuunkuiskaajat, Nina Lassander, Maria Lund ja Monday. Kutsutut on valittu Yleisradion ja levy-yhtiöiden toimesta.

Kutsuttujen listan ulkopuolelta mukaan haki tänä vuonna 260 kappaletta ja esittäjää, joista 30 on valittu avoimeen kilpailuun. Tässä avoimessa sarjassa mukana ovat muiden muassa Jukka Kuoppamäki ja Geir Rönning sekä Idols-kisasta tuttu Roni Tran. Kappaleet voi kuulla Yleisradion Euroviisusivuilla yhden viikon ajan lokakuun alusta lukien. Suomen edustaja Oslon Euroviisuihin valitaan 30. tammikuuta Tampereella käytävässä finaalissa.