Patrick Swayze: ”En ollut vielä valmis lähtemään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Äskettäin pitkän syöpätaistelun jälkeen menehtynyt Hollywood-tähti Patrick Swayze sai kuulla kohtalokkaasta haimasyövästään yli vuosi ennen kuolemaansa. Tuolloin hänelle annettiin vain viikkoja elinaikaa, mutta hän taisteli peräti 15 kuukauden ajan.

Nyt julkisuuteen päätyneissä vuoden takaisissa muistiinpanoissaan Patrick Swayze kertoo tuntemuksistaan sillä hetkellä, kun hän sai tietää sairastuneensa pahanlaatuiseen syöpään.

– Kun lääkärit… mainitsivat sen olevan haimasyöpä, tuli mieleeni vain yksi ajatus: ”Olen kuollut mies”. En ollut vielä valmis lähtemään, ja piru periköön, jos tämä sairaus veisi minut ennen kuin olisin siihen valmis, Swayze kirjoitti.

– Taistelu syöpää vastaan on ollut haastavin kokemus, jonka olen eläessäni saanut, ja se on lähettänyt minut tunnepitoiselle matkalle syvemmälle kuin mitä olen koskaan aiemmin kokenut. Oman kuolevaisuuden kohtaaminen on nopein mahdollinen tie saada selville, mistä ihminen on todella tehty. Se riisuu kaiken pa**an ja paljastaa sinusta kaiken, voimasi, heikkoutesi, itsetuntosi ja sielusi. Se auttaa myös kohtaamaan elämän vaikeat kysymykset.