U2-kiertue maksaa yli puoli miljoonaa päivässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maineikas irlantilaisyhtye U2 suuntaa jälleen tien päälle ja saapuu konsertoimaan myös Suomeen, kun yhtyeen karavaani pysähtyy Helsingin Olympiastadionille elokuussa 2010.

The Sun -lehden saamien tietojen mukaan 360 Degree -nimisen kiertueen kulut ovat tähtitieteelliset, sillä turnee maksaa joka päivä noin 517.000 euroa. Myös vapaapäivinä. Mukana kulkee myös The Claw -niminen massiivinen konserttilava. Kiertue sisältää yhteensä 33 konserttia.

Kiertue alkoi Barcelonasta, Espanjasta, 30. kesäkuuta. Tähän mennessä kulupuolelle on mennyt rahaa yhtyeen managerin Paul McGuinnessin mukaan noin 44 miljoonaa euroa. Kiertueen välineistöä kuljettaa yli kaksisataa rekkaa ja mukana kulkee suuri määrä henkilökuntaa. Jättikuluista huolimatta kiertueen odotetaan tahkoavan yhtyeen kassaan suuret voitot.

Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen stadionkiertue sitten Vertigo Tourin. Kiertue esittelee jättimäisen pyöreän lavan, jonka ympärille yleisö pääsee rajatulle Red Zone -alueelle. Futuristisen lavan ovat suunnitelleet U2:n pitkäaikainen yhteistyökumppani Willie Williams ja arkkitehti Mark Fisher, joka ovat työskennelleet yhtyeen kanssa ZooTv:n ajoilta asti. Huimista live-spektaakkeleistaan ja kiertueistaan tunnettu U2 on esiintynyt Suomessa viimeksi vuonna 1997.