Schwarzenegger haluaa lapsenraiskaaja-ohjaajan tuomiolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kalifornian kuvernööriksi urallaan edennyt näyttelijä Arnold Schwarzenegger kommentoi eilen elokuvaohjaaja Roman Polanskin tapausta. Polanski pidätettiin viikko sitten Sveitsissä pakoiltuaan yli 30 vuotta amerikkalaisten vuonna 1978 antamaa kansainvälistä pidätysmääräystä.

Ohjaajaa syytetään 13-vuotiaan tytön raiskaamisesta Los Angelesissa vuonna 1978. Hänen vapauttamisensa puolesta ovat nyt vedonneet sekä lukuisat supertähdet että myös raiskauksen uhri. Pyynnöt ovat kuitenkin kaikuneet toistaiseksi kuuroille korville. Kuvernaattori Arnold Schwarzenegger kertoi CNN Situation Room -ohjelman haastattelussa ihailevansa Polanskin elokuvia, mutta haluavansa ohjaajan silti vastaamaan syytteisiin amerikkalaisessa tuomioistuimessa.

Arnold korosti, että maineikasta Oscar-voittajaa tulee kohdella kuin ketä tahansa muutakin rikoksesta epäiltyä. Luvassa ei siis ole erityiskohtelua. Sveitsin viranomaiset arvioivat lähipäivinä onko Polanskin vapauttamiselle perusteita. Hänen asianajajansa on pyytänyt vapauttamista takuita vastaan, mutta Polanski istuu edelleen kaltereiden takana Sveitsissä. Useiden uutislähteiden mukaan Polanski on itse aikoinaan myöntänyt harrastaneensa seksiä teinitytön kanssa, mutta hän ehti poistua Yhdysvalloista ennen syytteen nostamista.