Ke$ha : Tik Tok

Singlet · Stara.fi

Discorintamalle kovaa tuloaan tekee parhaillaan amerikkalainen 22-vuotias Ke$ha, eli Kesha Rose Sebert. Losangelesilaisesta popparikaunottaresta povataan jo Lady Gagan ja Katy Perryn manttelinperijää. Neitokaisen esikoisalbumi julkaistaan Suomessa tammikuussa, ja levyn ensimmäisenä singlelohkaisuna kuullaan nyt Tik Tok.

Singlebiisi lähentelee musiikillisesti varsin pitkälti juuri Lady Gagaa. Letkeä, mutta tiukkabiittinen tanssijyrä toimii jo ensikuulemalta mukavasti ja soundimaailma kohtaa nykyvaatimukset, vaikka mukana onkin selvästi myös 90-luvun klassikkosoundeja. Biisin koukkuna toimii erityisesti kertosäe, jonka melodia voisi tosin olla tarttuvampikin.

Kertsin lisäksi kuitenkin koko kappaleen koostumus saa polvet nousemaan mukavasti ja toimivuus tanssilattialla on muutaman soittokerran jälkeen suurin piirtein takuuvarmaa. Jättihitin statusta tähän ei aivan vielä voida ehkä liimata, mutta tanssihittien osastolla biisi menee suoraan kirkkaaseen ykköskastiin. Hittikamaa siis.

Pisteet 4/5