Ason ja Kätlinin sivistystaso ihmetyttää – Esan rautalanka loppumassa?

Big Brother · Stara.fi

Big Brother -talossa on tänään kulutettu aikaa rauhallisissa merkeissä, kun neljän asukkaan toimin ei kovin suurta menoa saada aikaiseksi. BB-Aso on toistuvasti valitellut rauhallisuutta, mutta BB-Antti on todennut sen olevan välillä myös hyvää vaihtelua.

Iltapäivällä asukkaat keskustelivat muiden muassa avaruudesta ja ilmailusta. BB-Esa A sai huomata Kätlinin ja Ason yleissivistyksen olevan huomattavan alhainen. Aso esimerkiksi väitti, että ihminen on jo päässyt vierailemaan Marsissa, mutta ei vielä kuitenkaan Kuussa. Esa korjasi väitteen rauhalliseen tapaansa, mutta Asolle ei voinut uskoa korviaan kuullessaan yli 40 vuotta sitten tapahtuneesta Kuun valloituksesta ja siitä ettei ihminen olekaan vielä käynyt Marsissa.

– Miten ne ovat sitten voineet löytää vettä Marsista? Aso ihmetteli.

Seuraavaksi oli vuorossa avaruuden valloittamisen keinot, kun puhe kääntyi avaruusraketteihin. Aso ihmetteli, että kuinka on mahdollista että avaruuteen mennään raketilla, mutta tullaan kuitenkin takaisin aivan erilaisella välineellä.

– Kun se raketti menee avaruuteen niin sehän hajoaa palasiksi siinä nousussa. Mut sit ne tuleekin takaisin lentokoneella. Missä se lentokone on odottamassa? Koska ne siihen menee? Aso ihmetteli.

Esan ilme oli näkemisen arvoinen, eikä hän jaksanut edes korjata ja kertoa Asolle rakettien ja sukkulalentojen eroista. Aso jatkoi kuitenkin pitkään asian ihmettelemistä ääneen. Keskusteluun liittyi myös Kätlin, joka kertoi kuussa olevan aina pimeää.

– Siellä on pimeetä koko ajan sen mukaan mitä telkkarista oon nähnyt. Sä näät kaiken mustana koko ajan ympärillä. Sit oon kuullut siitä Kuun toisesta puolesta, että ne jotka on siellä käynyt niin ne ei ole tulleet koskaan takaisin. Sielä asuu ufoja. Mä uskon kyllä ufoihin, Kätlin totesi.

Seuraavaksi oli vuorossa maailmanlopun ennustukset, kun Aso kertoi olevansa varma, että maailmanloppu tulee kolmen vuoden kuluttua.

– Mä oon kyllä kuullut monestakin paikasta, että vuonna 2012 tulee sellainen iso kivi maahan ja kaikki tuhoutuu. Sitä yitetään räjäyttää ensin ilmassa. Mä ooon kuullut että se kivi saadaan palasiksi, mutta että siitä voi tulla maahan Ranskan kokoisia palasia ja sit kaikki menee veden alle, Aso maalaili.

Esa ajautui Ason ja Kätlinin kertomusten takia tilanteeseen, jossa hän tyytyi lähinnä vain hymyilemään väkinäisesti. Pian Kätlin arvasi miehen ajatukset ja totesi ettei hänen juttujaan aina kannata ottaa niin vakavasti.

– Meillä on koko perhe vähän höpsöjä. Kerrankin me juhlittiin joulua päivää liian aikaisin. Sit me juhlittiin joulua 23. ja 24. päivänä joulukuuta. Oltiin jaettu lahjatkin jo, Kätlin naureskeli.