Zombieland arvostelu

Elokuvat · Stara.fi

Viihdelehti Stara tapasi Zombieland-elokuvan tähdet ja ohjaajan taannoin Espanjan Sitgesin elokuvafestivaaleilla. Elokuva saa Suomessa ensi-iltansa 15. tammikuuta. Leffa kertoo nimensä mukaisesti maasta, jonka verenhimoiset zombiet ovat ottaneet valtaansa. Verenhimoisten otusten kynsistä on kuitenkin selviytynyt muutamia ihmisiä.

Columbus (Jesse Eisenberg) tapaa sattumalta yksinäisen suden, Tallahasseen (Woody Harrelson), joka ottaa vastentahtoisesti miehen kyytiinsä. Pian he kohtaavat kuitenkin yllättäen ystävykset Little Rockin (Abigail Breslin) ja Witchitan (Emma Stone), jotka onnistuvat huijaamaan miehiä kerta toisensa jälkeen.

Lopulta pakomatka jatkuu kuitenkin yhtenä ryhmänä, mutta keskinäinen luottamus ei ole kovin korkealla. Matkan varrella henki on kuitenkin koko ajan hiuskarvan varassa. Columbus on kehittänyt mainiot säännöt, joita noudattamalla ihminen kykenee selviytymään zombieiden keskuudessa. Nämä hauskat säännöt tuodaankin leffassa hyvin esiin.Elokuvan ohjaaja Ruben Fleischer on tehnyt hienoa työtä, sillä leffassa on koossa hittiainekset. Katsojilta otetaan luulot pois jo alkutekstien aikana varsin näyttävillä ja hauskoilla hidastuksilla. Muutenkin sekä ohjauksen että käsikirjoituksen tyylilajina tuntuu olevan ”kieli poskessa”, mikä onkin komedialle yleensä varsin onnistunut ratkaisu. Näyttelijöistä Eisenberg voisi olla luonnollisempi, mutta erityisesti Emma Stone ja Abigail Breslin onnistuvat hienosti. Myös Woody Harrelson on kuin tehty tämänkaltaisiin äijärooleihin. Cameon tekevä Bill Murray on hauska lisä kokonaisuuteen.

Zombieland taitaa olla kaikkien aikojen hauskin zombiekomedia.Pisteet 4/5