Palestiinalainen vaatii Bruno-elokuvasta 112 miljoonan korvauksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosien suosituimpien komediaelokuvien tekijä Sacha Baron Cohen on haastettu jälleen oikeuteen. Tällä kertaa kyse on Bruno-elokuvasta, josta vaaditaan peräti 112 miljoonan dollarin korvauksia. Haastajana on elokuvassa nähtävä palestiinalainen mieshenkilö Ayman Abu Aita.

Sacha Baron Cohenin roolihahmo nimitti Abu Aitaa elokuvassa Al Aqsa Martyrs Brigade -nimisen terroristiryhmän johtajaksi. Kohtaus kuvattiin todellisuudessa Beetlehemissä, vaikka Bruno väittää olevansa pakolaisleirillä. Cohen väitti useaan kertaan haastatteluissa olleensa oikealla pakolaisleirillä ja saaneensa yhteyden terroristeihin Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA:n kautta, Hollywood.com uutisoi.

Abu Aitan mukaan hänet huijattiin mukaan elokuvaan ja näyttelemään terroristia. Hänelle kerrottiin kuvausryhmän olevan saksalainen filmiryhmä, joka teki dokumenttia palestiinalaisista. Nyt mies syyttää Cohenia ja elokuvan tuottanutta NBC Universal Studios -yhtiötä sekä David Lettermania elämänsä pilaamisesta ja vaatii suuria korvauksia. Mies on omien sanojensa mukaan saanut jopa tappouhkauksia elokuvan ensi-illan jälkeen.