Simpsonien 20-vuotisjuhlia vietetään joulumaratonilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin animaatiosarja Simpsonit täyttää joulukuussa kunnioitettavat 20 vuotta. Merkkipäivää juhlistetaan Suomessa ohjelman maratonlähetyksellä.

17. joulukuuta tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä kun yksi maailman tunnetuimmista televisiobrändeistä, Simpsonit, starttasi Yhdysvalloissa. Ennen Simpsoneita keltainen perhe oli seikkaillut The Tracy Ullman Shown sketsi-inserteissä niin vakuuttavasti, että oma show oli vain ajan kysymys.

Sarjaa Suomessa esittävä Sub juhlistaa Simpsoneiden synttäreitä esittämällä jouluaattona ja joulupäivänä yhteensä 20 jakson Simpsonit-maratonin. Kumpanakin päivänä nähdään 10 jaksoa päiväohjelmistoon sijoitettuna.

Maratoniin on poimittu Simpsoneiden 9. ja 10. kauden jaksoja guest star -teemalla: jokaisessa jaksossa on vierailevia tähtiä erilaisissa äänirooleissa. Mukana U2-yhtyeen kaikki jäsenet, Cyndi Lauper, Elton John, Helen Hunt, Lisa Kudrow ja Jay Leno.

Simpsonit-joulupakettiin kuuluu myös ennakkoesitys tulevasta uudesta kaudesta. Sarjan 20. tuotantokausi alkaa Subilla loppukeväästä 2010, mutta kauden ensimmäinen jakso esitetään jo joulupäivän iltana.