Vuoden shokeeraavimmat uutiset listattiin – amerikkalaisittain

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden lähestyessä loppuaan on People-lehti listannut kuluneen vuoden 2009 shokeeraavimmat hetket. Listan ykkösenä oli odotetusti poptähti Michael Jacksonin kuolema 26. kesäkuuta.

Tuolloin viihdelehti Stara uutisoi ensimmäisenä suomalaismediana sekä Jacksonin sydänkohtauksesta että lopulta myös hänen traagisesta kuolemastaan. Epäselvissä olosuhteissa tapahtuneen kuolemantapauksen jälkipyykkiä puidaan edelleen poliisitutkimuksissa ja oikeussalissa.

Toiseksi shokeeraavin uutinen oli julkaisun mukaan Hudson-joen ihme, eli New Yorkissa sattunut vakava lento-onnettomuus, jossa ei menehtynyt yhtään ihmistä. Kolmanneksi shokeeraavin oli helmikuussa tapahtunut r&b-laulaja Rihannan raju pahoinpitely Hollywoodissa. Neljäntenä listalla oli lähes kaksi vuosikymmentä pedofiilin vankina olleen Jaycee Dugardin löytyminen elossa.

Vuoden kymmenen shokeeraavimman uutisen joukkoon mahtuivat myös taannoinen heliumpallo-skandaali, joka osoittautui vain perheen vanhempien julkisuustempuksi ja televisiotähti David Lettermanin suhdekiristys. Samalla listalla on myös Jessica Simpsonin koiran joutuminen kojootin suihin, Mackenzie Phillipsin insestipaljastukset rokkari-isästään, Sarah Palinin ero virastaan sekä miamilaisen papin suhde naiseen.