Tom Cruise haastettiin oikeuteen vakoilusta

Viihdeuutiset · Elina Sipiläinen

Hollywood-tähti Tom Cruise on joutunut erikoisen lakihaasteen kohteeksi. Näyttelijää vastaan on nimittäin nostettu oikeudessa kanne, jossa häntä syytetään vakoilusta.

Kanteen nostaja on Michael Davis Sapir niminen toimittaja, joka väittää Cruisen vakoilleen häntä lakimiehensä ja tällä hetkellä vankilassa istuvan yksityisetsivänsä avustuksella. Sapir jopa väittää Cruisen asennuttaneen yksityisetsivänsä välityksellä salakuuntelulaitteen hänen puhelimeensa, TMZ-julkaisu kertoo.

Cruisella ja haasteen nostaneella Sapirilla on jo takanaan yksi aikaisempi lakitaistelu. Vuonna 2001 Cruise haastoi kyseisen toimittajan oikeuteen tämän väittäessä Cruisen olevan kihloissa miehen kanssa. Sapir väitti tuolloin omistavansa videon, joka todistaisi Cruisen homosuhteen todeksi. Kyseinen haaste päättyi kuitenkin sovintoon, sillä Cruise vaati toimittajalta peräti sadan miljoonan dollarin korvauksia.

Sapirin nyt nostama kanne liittyy vuoden 2001 haasteeseen, sillä toimittaja väittää Cruisen salakuunneelleen hänen puheluitaan juuri vuoden 2001 haasteen käsittelyn aikoihin. Toimittaja vaatii korvauksia vähintäänkin viiden miljoonan dollarin edestä.