Vatikaani ylistää vuolaasti Simpsonit-sarjaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vatikaani on tähän mennessä ottanut viime aikoina yllättävän usein kantaa viihdemaailman asioihin ja erityisesti elokuviin. Tuoreessa muistissa ovat vahvat kritiikit muiden muassa Twilight ja Da Vinci Koodi -elokuvia kohtaan.

– Tämä elokuva ei ole muuta kuin moraalinen tyhjiö, jolla on epäsuotuisa viesti ja siitä pitäisi olla huolissaan, Vatikaanin edustaja kommentoi äskettin Twilight-elokuvaa.

Nyt Vatikaanin virallinen lehti on yllättäen kehunut viihdemaailman tuotetta, kun L’Osservatore Romano -lehti antoi tiistaina tukensa Simpsonit-televisiosarjalle. Lehden mukaan moni ihminen ei tietäisi kuinka nauraa, ellei suosittua animaatiosarjaa olisi olemassa.

Lisäksi lehti totesi sarjan suosion perustuvan realistiseen ja älykkääseen käsikirjoitukseen, ja se kiitti lisäksi ohjelman tuottajia siitä, että sarjassa perheen pää Homer Simpson on joutunut painiskelemaan oman uskonsa kanssa jo parinkymmenen vuoden ajan.

– Homer löytää Jumalasta viimeisen oljenkortensa, vaikka hän välillä lausuukin Herran nimen väärässä paikassa. Ne ovat kuitenkin kokonaisuuden kannalta vain pieniä virheitä. Joka tapauksessa he molemmat tuntevat toisensa hyvin, L’Osservatore Romano kirjoitti.