Ilmaisten televisiokanavien määrä putoamassa rajusti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen eduskunta ryhtyy tulevana keväänä käsittelemään liikenne- ja viestintäministeriön valmistelemaa viestintämarkkinalain muutosta, jonka johdosta kaapelitalouksissa ilmaiseksi nähtävien kanavien määrä voi pudota huomattavasti nykyisestä.

Kaapelitelevisioyhtiöiden siirtovelvoitteen piiriin kuuluvat nykyisin Yleisradion kanavien lisäksi myös kaikki kaupalliset antenniverkossa näkyvät kanavat. Tilanne on mahdollisesti muuttumassa mikäli lakimuutos toteutuu, Turun Sanomat uutisoi.

Uuden lain myötä kaapelitelevisioyhtiöiden olisi ensi syksystä lähtien pakko siirtää kotitalouksiin ilmaiseksi vain Yleisradion, MTV3:n ja Nelosen kanavat. Muista kanavista yhtiöiden tulisi maksaa korvauksia tekijänoikeusjärjestöille, eli kanavat muuttuisivat myös katsojille maksullisiksi kulujen peittämiseksi.