Alaston lumiukko oli liikaa Yhdysvalloissa – poliisi määräsi vaatteet päälle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloista kantautuu aika ajoin suomalaisittain perin outoja uutisia, jotka viittaavat maassa yllättävällä voimalla jylläävään kaksinaismoralismiin. Tuorein tapaus on tästä varsinainen malliesimerkki, sillä kyse oli harmittomasta lumiukosta.

New Jerseyssä asuvat sisarukset Maria Conneran ja Jack Shearing rakensivat kotipihalleen maailmankuulua Venus-patsasta esittävän lumiukon. Näyttävä lumitaideteos oli kuitenkin liikaa jollekin kansalaiselle, koska alastomuudesta valitettiin poliisille. Asiaa tutkineiden viranomaisten mukaan lumiveistoksen alastomuus olikin epäsopivaa. Katso kuvat tästä.

Tästä syystä poliisi määräsi lumiukon puettavaksi vaatteilla, ja rakentajat tekivät työtä käskettyä. Veistosmaisen lumiukon rinnat peitettiin vihreillä bikineillä ja lanteet sinisellä kankaalla. Lumiveistoksen tekijät kertoivat asiasta uutisoineelle New York Daily Newsille pitävänsä teosta puettuna selvästi aikaisempaa seksikkäämpänä. Nyt patsaan D-kokoiset rinnat ja muut kurvit ovat jo sulaneet muodottomaksi lumimassaksi.