Arvostelussa Raptorin paluusingle ”Oi Beibe 16”

Singlet · Stara.fi

Suomirapin ensimmäinen läpimurtoyhtye Raptori on taivaltanut pitkän matkan 1990-luvun alusta. Yhtye suuntasi telakalle jo valovuosia sitten, mutta ysäribuumin myötä myös tämä kolmikko on viimein tekemässä comebackin keikkoineen ja kokoelmineen. Raptori suuntaa keikoille vappuna ja julkaisee 26. toukokuuta Sekoelma-nimisen kokoelmalevyn, jossa yhtyeen kaikki hitit saadaan ensimmäistä kertaa samoissa kansissa.

Kooste tulee sisältämään myös päivitettyä materiaalia yhtyeen tutuista hiteistä, ja ensimmäisenä singlenä lohkaistaankin nyt Jaakko ”JS16” Salovaaran remiksaama versio Oi Beibe -klassikkohitistä. Uusi versio on tanakka tanssiveto, joka toimii takuulla ainakin opiskelijabileissä ja limudiscoissa. Kappaleen päivitetyt soundit edustavat tämän päivän soundin sijaan kuitenkin lähinnä 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen soundimaailmaa.

Biisin pääasiallisina koukkuina toimivat edelleen yhtyeen pikkutuhmat lyriikat ja varsin tarttuva perusmelodia. Kovinkaan paljon uutta näkemystä tai melodiaa JS16 ei ole kappaleeseen tuonut, vaikka sellaiselle olisi varmasti ollut tilausta. Vastaava versio olisi siten voitu tehdä jo lähes kymmenen vuotta sitten.

Pisteet 3/5