Hesarin sensuroima Fingerpori leviää nyt verkossa – katso

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka Fingerpori-piirtäjä Pertti Jarla pahoitteli Helsingin Sanomien mielipideosastolla samassa lehdessä ja lehden verkkosivuilla tiistaina 4. toukokuuta julkaistua Toisen maailmansodan juutalaisvainoihin liittyvä piirrostaan, josta moni lukija oli suivaantunut.

Pian uutisoinnin jälkeen Helsingin Sanomat poisti sarjakuvan verkkosivuiltaan. Kiistellyn kuvan tilalle vaihdettiin teksti, jossa sensuuripäätöstä perusteltiin lukijoita loukkaavalla sisällöllä. Lehden päätös yllätti monet, ja toimenpide saikin heti tuoreeltaan runsaasti kritiikkiä keskustelupalstoilla.

Kiistellyn sarjakuvan poistaminen verkosta oli kuitenkin hyödytön toimenpide, koska sama strippi oli julkaistu jo tiistain paperilehdessä ja koska verkkoon kerran päätynyttä materiaalia ei todellisuudessa saa kokonaan poistettua. Sensuuri onkin tuonut ainoastaan lisähuomiota kyseiselle sarjakuvalle, joka leviää parhaillaan verkossa kulovalkean tavoin. Tiistainen Fingerpori-strippi löytyy tällä hetkellä ainakin täältä ja täältä.