Haastattelussa Kanerva-kohun teinikaunotar

Haastattelut · Stara.fi

Valtakunnan suurimmat mediat ovat viime viikkoina kohisseet kansanedustaja Ilkka Kanervan uusimmasta viestittelykohusta. Kanerva lähetteli Facebookin kautta sopimattomia viestejä 16-vuotiaalle Kristiinalle.

Kristiina antoi viihdelehti Staralle pyynnöstä haastattelun, jossa hän halusi oikoa väärinkäsityksiä. Kristiina kertoo yllättyneensä ja järkyttyneensä asian saamasta julkisuudesta, joka hänen mukaansa räjähti käsiin.

– Kun eräs viikkolehden toimittaja soitti mulle, ajattelin että asiasta tulee vain pieni maininta lehteen. Aamulla kun menin kauppaan pelästyin nähdessäni kuvani lehden kannessa ja ajattelin, että ei jumalauta! Kristiina kertoi Staralle.

Kristiina Ilkka Kanerva 2

Kristiina painottaakin, että eihän hän tehnyt mitään väärää, hän oli vain henkilö, joka sai viestit inboxiinsa Facebookin kautta.

– Asia olisikin eri, jos olisin lähtenyt juttuun mukaan, mutta tein heti selväksi että ei kiinnosta. Mitään salarakasta musta ei saa tekemälläkään, tämä juttu on täysin tuulesta temmattu, Kristiina jatkaa.

Osa pahansuopaisista ihmisistä on ajatellut Kristiinan olevan julkisuustyrkky ja hakeutuvansa tunnettujen ihmisten kautta lehtienpalstoille. Näin ei kuitenkaan ole.

– Ihmiset ei edes tunne mua, olen aivan tavallinen 16-vuotias ja elän ikäisteni elämää, en edes juhli paljon, Kristiina toteaa Staralle.

Samaan hengenvetoon hän toteaa saaneensa paljon kannustavia ja positiivisia viestejä aivan tuntemattomiltakin ihmisiltä ja kiittää saamastaan tuesta. Lisäksi ystävät ovat olleet tärkeä tuki. Staran haastattelussa Kristiina vaikuttaa paljon ikäistään kypsemmältä.

Hän toteaakin, että elämä on opettanut katsomaan asioita eri kantilta, eikä ole mikään huomionhakuinen bimbo. Kysymykseen, antaisiko hän vielä vastaavanlaisen haastattelun lehdelle jos voisi tehdä toisin, vastaus on ei. Saman neuvon hän antaa myös muille samassa tilanteessa oleville.

Eräs radiokanava liitti Kristiinan myös mallitoimistonjohtaja Kim Rusiin, mutta Kristiina kertoo, että kyseessä ovat uudet mielenkiintoiset yhteistyökuviot. Kristiina toteaakin, että jatkossa hän on julkisuudessa, mikäli se liittyy hänen tuleviin työkuvioihinsa.

– Julkisuus itsessään ei saa olla itseisarvo, Kristiina toteaa määrätietoisesti.

Nuoren neidin haaveissa siintää unelma näyttelijän ammatista. Näyttelemistä hän onkin harrastanut pienestä pitäen. Juhannuksen Kristiina kertoo viettävänsä rauhallisissa merkeissä ystäviensä kanssa ja suunnittelevansa kesälomamatkaa Ruotsiin.

Kristiina Ilkka Kanerva 1