Katastrofi lähellä Himosfestivaaleilla – poliisi pyytää havaintoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna juhlitun juhannuksen festareiden todennäköisesti uhkaavin vaaratilanne sattui lauantai-iltana Jämsän Himoksella, kun noin viisituhatpäisen yleisömeren keskellä laukaistiin savukranaatti. Teosta epäilty on saatu kiinni.

Savukranaatti sytytettiin hieman iltakymmenen jälkeen samaan aikaan kun esiintymislavalla musisoi Lauri Tähkä & Elonkerjuu. Savukranaatista aiheutui poliisin mukaan vakava vaaratilanne. Kranaatista purkautui runsaasti savua ja tulikuumia, kipunoitsevia palokaasuja.

Poliisi on ottanut tekoon kiinni epäiltynä 1990 syntyneen lempääläisen miehen. Tutkittavana on vaaran aiheuttaminen, räjähderikos sekä mahdollisesti kranaatin haltuunsaatiin liittyvä anastusrikos.

Jämsän poliisi kartoittaa todistajia ja asianomistajia. Jos siis näit tapahtuman tai sait mahdollisesti jopa vammoja tai esinevaurioita kranaatin savusta tai kuumuudesta, pyydämme sinua ilmoittamaan henkilötietosi numeroon 071 874 6500.