Haastattelussa Kim Wilde

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Staralla oli äskettäin tilaisuus tavata legendaarinen naisartisti Kim Wilde Vesa Keskisen Tuurissa järjestämässä MiljoonaRockissa. Wilde kertoi haastattelussa tullensa pitämään hauskaa. Hän tarjosikin yleisölle menevän setin tunnettuja hittibiisejään, jotka oli sovitettu totuttua rockimpaan sävyyn.

Kim Wilden vauhti ei tunnu laantuvan 1980-luvun meiningeistä, vaan oikeastaan päinvastoin. Hän totesi itsekin tahkoavansa keikkoja tiuhempaan kuin moniin vuosiin sekä kotimaassaan Englannissa että muualla Euroopassa.

– Tiedän, etten ole enää 25-vuotias, mutta tiedän myös sen että olen hemmetin hyvässä kunnossa ja itsevarmempi. Ja vaikka itse sanonkin niin olen parempi kuin koskaan, legenda hehkuttaa keikkakuntoaan Staralle.

Kids in America -jättihitillään aikoinaan maailman tietoisuuteen noussut Wilde julkaisee elokuussa uuden albuminsa Come Out And Play, joka on järjestyksessään jo yhdestoista studioalbumi. Lisäksi muutaman viikon kuluttua julkaistaan uusi single Light Down Low.

– Uusimman levyni tekeminen on ollut minulle todella tärkeää. Levy on hyvin henkilökohtainen ja voisinkin todeta, että se on paras levyni kahteen vuosikymmeneen, Kim Wilde toteaa.

Yllättäen Kim Wilde kertookin uuden levyn tekemisen olleen yksi hänen kohokohdistaan erittäin pitkällä urallaan. Toinen ikimuistettava tapahtuma oli yhteisesiintyminen Michael Jacksonin kanssa vuosia sitten.

”Minun oli uhrattava itseni julkisuudelle”

Supertähti kertoo olevansa kiitollinen joka päivä siitä, että saa tehdä rakastamaansa työtä perheensä tukemana. Kuitenkaan uhrauksiltakaan ei ole vältytty. Hän toteaa elämäntyylinsä olevan stressaavaa, mutta pitää tietää miten elämässä pelataan.

– Jo alussa huomasin, että jos aion olla kansainvälinen artisti, niin minun oli uhrattava itseni julkisuudelle ja aluksi se pelotti minua. Minun oli myytävä elämäni lehdistölle. Tiesin kuitenkin miten homma toimii ja halusin elää hyvää elämää, siten, ettei jokaista pennosta tarvitse laskea, Kim kertoo.

Perheen tuki on ollut alusta asti tärkeää. Liikkuvan työn sovittaminen perhe-elämän kanssa ei ole aina ollut helppoa.

– Näyttelijämieheni Hal Fowler ymmärtää minua täydellisesti. Lisäksi veljeni Marty Wilde ja siskoni Roxanne nousevat kanssani lavalle keikoilla, myös täällä Suomessa, Kim Wilde kertoo.

Supertähti on iloinen tavoittaessaan vuosi toisensa jälkeen uusia faneja.

– Minulla on ollut urani alusta saakka uskomattoman paljon faneja, jotka seuraavat uskollisesti keikoilta toiselle. Lisäksi suuret festarikeikat tuovat jatkuvasti uusia nuoria faneiksi. On hienoa nähdä miten nykyteinit laulavat mukana Kids In Americaa ja muita hittejäni, Wilde innostuu.

Tulevaisuuden haaveiden tiedustelu saa ikinuoren artistin hämmentymään.

– Olen saanut niin paljon, olen kiitollinen elämälle. Haluaisin elää tarpeeksi pitkään nähdäkseni lasteni kasvavan ja heidän lastenlapsensa. Elämässä on muistettava nauttia jokaisesta ohikiitävästä hetkestä, ja olenkin oppinut että tämä kaikki voi katketa hetkessä, Kim hiljentyy hetkeksi.

Kim Wilde on tehnyt pitkän, yli 20 vuotta kestäneen uran tähän saakka, mutta missä hän näkee itsensä seuraavan 20 vuoden päästä, kun hän on 70-vuotias?

– Luulen, että muutan silloin Etelä-Ranskaan johonkin pieneen kylään, eläisin kuin kuka tahansa vanhus. Se olisi ikään kuin back to the basics -vaihe, voisin olla taas puutarhuri. Puutarhan hoito on minulle todella tärkeää, eikä siihen ole jäänyt keikkailulta aikaa viime aikoina, Kim Wilde päättää haastattelun.

Kim Rusi

MiljoonaRock

Tuuri