Suomalainen pikaruokaketju hävisi nimikiistan viihdelehdelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen pikaruokaketju Rolls Family Oy on hävinnyt Stara-tavaramerkkiä koskevan nimikiistan Patentti- ja rekisterihallituksessa. Vastapuolena jutussa oli laajalti tunnettua Stara-viihdelehteä kustantava Stara Media Oy, joka omistaa Stara-tavaramerkin.

Kiistassa oli kyse tapauksesta, jossa Rolls ilmaisi merkinhaltijalle kiinnostuksensa Stara-tavaramerkin käyttämisestä uuden hampurilaisensa nimenä. Neuvotteluissa osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen lisenssisopimuksen hinnasta ja Rolls ilmoitti keksivänsä tuotteelleen toisen nimen. Myöhemmin Rolls kuitenkin lanseerasi Stara-nimisen hampurilaisen ilman tavaramerkin omistajan lupaa.

Nyt annettu Patentti- ja rekisterihallituksen ratkaisu koskee vaatimusta, jolla Rolls vaati Stara-tavaramerkin kumoamista. Patentti- ja rekisterihallitus kuitenkin kumosi hampurilaisketjun vaatimuksen ja katsoi että Stara Medialla on tavaramerkkinsä perusteella yksinoikeus rekisteröimäänsä nimeen myös ruokavalmisteiden osalta.

– Stara on ollut jo vuosia viihdelehtien markkinajohtaja verkossa, ja laajalti tunnetun Stara-tavaramerkin puolustaminen kuuluu strategiamme ydinalueisiin. Lisensioimme tavaramerkkiä tarvittaessa myös yhteistyökumppaneille. Välillä löytyy kuitenkin tahoja, jotka yrittävät hyödyntää tunnustamme ilman asianmukaista sopimusta. Sellaisissa tapauksissa ryhdymme viipymättä tarvittaviin oikeudellisiin toimenpiteisiin, Stara Media Oy:n toimitusjohtaja Jocka Träskbäck kertoo.

Rolls Familyn edustajaa ei yrityksistä huolimatta tavoitettu kommenttia varten. Hävinneen osapuolen asiamiehenä toimi Petri Rinkinen asianajotoimisto Castren & Snellmanista.